Saturday, December 5, 2009

Bowling Tournement

Bebaru ni kan ada bowling tournement kat opis aku..lawan ngan cus. tp aku tak menang pon..menang masuk longkang je..hik hik..tp enjoy ler yg penting..main 3 game je, tp 1st game cm okey je, masuk game ke2, ke3, dah letih..stamina takdak langsung..huh..1st game ada gak strike, 2nd n 3 rd..hem..lotih den..
Posted by Picasa

Sunday, February 1, 2009

senin...

ahhh..senin..monday blues menyerang..aku nak update blog, tp tanpa gambo..nanti2 la aku boh gambo..
hari ni kat ofis tak bizi sgt, tp petang ni ada appmt ngn cus kul 3, so buat sikit2 psediaan..
Cuti 2 hari kemarin, aku dok umah aje, nak keluaq, cam malas, so dok umah layan dua orang hero aku, hero aku yg 1 lagi, keje, 2 minggu skali je jumpa, so dok umah, masak..makan..tengok tv..shoping, tak banyakk duit..so..apa nak buat?dok umah melayan anak2 ni memang seronok, macam2 gelagat dok ada, tapi letih tuhan je yg tau, nak tido siang, jangan mimpi la..pejam kejap, tup2 ada org dok korek kelopak mata..si kecik aku tu aktif bukan main, kejap2 panjat tangga, kejap2 naik kerusi, goyang2, kaboom, jatuh, nangis kejap, syarat..pastu sambung balik..bila dia tido, lega sat, pastu...sendiri pikir la..susah gak kadang2 ni, bila pikir2, nape la nasib aku berjauhan dgn suami? nak wat camne, tugas menghalang..dia keje kat alor Setar, aku kat Butterworth..nak tukar2 ni..susah cite..malas la nak pikir..

Wednesday, January 21, 2009

kerjaaaaa...

Emm..hari2 semua orang kena kerja, ya la nak cari makan..apa pun pekerjaan yang kita lakukan, lakukanlah dgn ikhlas..rezeki yg halal datangnya dari kerja yang diberkati Allah. Tak dapat dinafikan, situasi sekarang ni, ekonomi meleset, banyak orang kat mukabumi ni (terutamanya d Malaysia nih..)diberhentikan keje, hilang pekerjaan disebabkan oleh masalah demikian..
Dalam pada tu, aku sangat2lah bersyukur kerana masih lagi ada pekerjaan, dan moga2 krisis yg melanda ekonomi negara kita ni, tak beri kesan pada aku dan kengkawan yg lain..
aku bangga menjadi sebahagian daripada wargakerja di sini.

Monday, January 19, 2009

Selasa...

Hari ni, buat permulaannya aku create blog sendiri, so memang buruk hasil keje aku nih.. hehehe.. tapi takpe, sekadar nak ada blog sendiri, tu je, takde niat lain (so far..).
Selalu aku baca blog kengkawan je, tapi kali ni, boleh buat apa yang patut dalam blog ni..
Aku tak pandai sangat menulis ayat2 yang puitis, ikut sedap jari je menaip, apa yang terlintas, itu yang keluar kat skrin nih..
harap2 nanti aku pelbagaikan blog ni..

opening....

Hai...
emmm..apa nak tulis ye..try2 la apa yang patut..
20 Januari 2009, permulaan blog ni rasminya tercipta..oleh aku..hehehe..